Pages

Nov 24, 2012

Breaking dawn part 2

Salam semua..

Hoyeayyy..tak sabar nak gi tengok twilight part 2 nie.. tadi baru tengok trailer, macam best..walaupun citer nie predictable tapi sebab ada hero pujaanku jacob, terpaksa gak la gi tengok.
beli on9 jer ticket nie kt gsc. cadangnyer nak tengok kat summit usj.
walaupun summit not my first choice , lagi suka 1 utama, seat lg selesa. tp memikirkan faktor jarak, summit la paling dekat.

Next update, akan ku update bagaimana nak beli ticket online kat gsc and jugak tgv. i loikkeee online9 nie, senang nak beli, boleh pilih seat siap2 and no hassle of beratur panjang..lagi satu, boleh pilih schedule yang sesuai.

So, stay tune :)

Nov 23, 2012

Realiti kehidupan-Sahabat sejati

Salam semua, 

Alhamdullilah ku masih di muka bumi ini meneruskan sisa kehidupan. tapi baruku sedar, ini adalah realiti kehidupan. kawan-kawan dekat fb bila tengok seribu keatas, tapi hakikat

yang benar-benar sahabat boleh dinilai...

tak nak pikir negatif @ bukan2, ku anggap mereka sibuk ataupun sudah lama x buka fb..

kadang-kadang tengok ada yang buat sesi mendelete kwn2 yang kurang akrab, tapi aku pikir x perlu lah nak buat semua tue.kehadiran mereka pun bukan buat masalah atau kacau pun..sekurang2 nya terhibur gak baca karenah2 manusia, belajar benda yang baru..

tapi terdetik gak kat hatiku ni, adakah diriku dah dilupakan...baru 2 bulan menjejakkan kaki kembali ke bumi tercinta nie...buatku sedar, diriku dah macam katak di bawah batu...dah macam tersisih pun ada dari dunia peradaban manusia.

tapi tue mungkin perasaan saja...emo lebih kot, walhal orang lain relax jer..entah lah...bila ingat2 balik, mana kawan2 masa degree, kawan2 masa matriks, kawan2 masa sekolah...has they gone into another place??


lupakanlah pada mereka yang tak mengingatiku dan tumpukanlah pada  teman yang merupakan sahabat sejati

benar kata orang sahabat sejati sukar dicari..totally agreed!!!

nota: move to next chapter pleaseeeee!!

oh internetku!!!!

Salam semua, 

internet merupakan benda yang terpenting pada zaman sekarang nie ..yer la..mana nak tengok facebook, tengok cerita free..

saya dah 2 taun lebih menggunakan p1 home. yang jenis wireless. mula2 guna sebab nak wireless. pastu murah , RM49 jer sebulan. awal2 tue ok la..tapi lama kelamaan lepas asyik layan youtube, movie semua..kuota asyik habis jer..kalau selalu layan skype pun sama.kuota masa tue 5gb.

pastu sebab ada kontrak 2 tahun, terpaksa la teruskan, walaupun selalu la habis kuota nie kan..pejam celik, pejam celik , dah 2 tahun guna..memang ingat nak terminate tapi tak tau nak ambik line mana kan. tengok pulak sekarang ada 4g la, fiber la....macam lagi best jer..

lepas tue, godek2 kat p1 nie jugak, sebab tengok ada fiber kan...dorang pun promote la, pakej yg RM69 sebulan tue, tp sebab saya guna yg modem hitam , jadi RM59 . bila pikir, why not kan.. dengan kuota lebih..saya pun terus setuju...xdek pikir2 lagi dah masa tue..masa tue terbayang2 la bestnyer layan citer favorites kt internet.

mula2 pakai macam excited gak sebab line macam laju semacam sebab bila tengok citer tak dek la buffer2 sangat...lepas2 tue baru la perasan, p1 hantar sms cakap kuota dah habis. masa tue baru tengah bulan kot. top la RM30 untuk kuota , dapat 4gb. pastu, seminggu terus habis..aih..macam kredit hp la pulak..masa tue tengah bulan . nak renew kuota, kena tunggu next cycle dalam hujung bulan...terus stress...yer la..internet jadik lembap...nak layan citer...memang xdapat la, sebab x sampai sesaat jer terus buffer.
i guna yang hitam tue la (yang putih best ker eh?)


pastu my favorite series lak dah final dah , dok layan Americas Next Top Model (ANTM), college edition..lagi la stress. nak tengok drama2, movie2 terbaru kt MMF lagi la tak leh..sebab citer asyik2 tersekat2..nak tengok tv lak, tv9 jer elok, nak pasang astro rasa tak penting lagi.

last2 top up gak RM10 (22/11/12). dapat la 1gb masa tue kan..baru tengok 2 episode ANTM, dapat sms cakap kuota dah habis..omg..1 hari terus dah habis..sebulan kena pakai rm100++ la kot..

waaaaaa..rasa nak tukar line...tapi line apa yang bagus kt area shah alam nie..UNIFI ok ker..dengar macam mahal jer..

ok la sekian..nasib baik leh jugak tulis blog nie...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...