Pages

Aug 26, 2011

Countdown to 4.30...

 Salam semua.

Aku dh x sabar2 betul nak balik nie..dh macam cacing kehangatan nie....nak balik dari ofis nie..4.30 sudah boleh balik.sekarang dah 3.02 ptg.cepat la masa berlalu..aku dah totally getting insane.bdn jer kat sini tp hati aku dah melayang2 ke tempat len..aku x sbar2 nak balik.hari nie, esok baru nak pergi shopping2 apa yg patut..dulu bos bagi balik kul 5, tp sejak dia mengalami 1 insiden nie, dia tiba2 menjadi baik hati la plak..satu lagi kemungkinan dia baik hati sgt sbb dia nk tebus kesalahan dia (sbb x bg bonus)..boleh x aku nk kira itu adalah crime..geram aku...penat2 keje, habuk pun xdek..tp nk expect semua pekerja berdedikasi.aku xdek la nk demand bonus smpi berbulan2 gaji.half month pun jadik la..tp harapan tinggal harapan..



berbalik kpd insiden yg bos aku alami..selalu kul 3 @ 4 ptg, dia dah cabut dari ofis..tp hari tue dia macam terlewat sket2...ding dong ding dong (bos aku suka guna ayat nie) dah kul 5..pastu tau2 la bulan posa nie..dia sangkut kt jam..pastu terus dia call staff senior ckp esok balik kul 4 (tapi staff senior tue plak cakap, awl sangat la bos...kul 4.30 la) veto x kuasa staff senior nie..klu aku la..aku akn cakap OK BOS...sbb tue bos x ckp kt aku kot kn...hahaha..

btw aku nak ucapkan selamat hari raya kepada semua readers yg rajin dtg singgah blog aku yg x seberapa nie...selamat hari raya.maaf zahir batin..harap2 raya kali nie semua elok2 saja..


pic:credit to google

nota cm: bonus oh bonus...di mana la engkau...uwaaaaa...

Aug 19, 2011

Koleksi SMS di hari raya

Salam semua,

10 hari lagi kita semua bakal menyambut hari raya..teringin plak rasa nk hantar kad raya..semalam ada jugak la "usha2" kad raya dkt maidin..design kt sana simple, tapi aku lebih suka design simple yg ada gambar ketupat, masjid..ada jugak design kartun, tapi tue rasanya x sesuai kot utk aku..hehe..sampul duit raya pn boleh jugak beli kt sana. 

tapi sekarang, jarang dah org hantar kad raya, selalunya org hntr sms, x pun mms jer..jadi sebab x sabar nak raya, aku pun google2 la koleksi sms2 raya yg ada, ada yg aku pernah dapat dulu, n ada jugak yang aku x pernah tengok..



  • Lapar puasa terketar-ketar
    Bila berbuka lega rasanya
    Kad raya tak sempat nak hantarKiriman SMS pun dah kira ok lah ye..!

  • Bakar LEMang sambil berdiri,
    UNtuk juadah AIDIL FItri,
    NAk antar KAD RAYA Posmen dah cuti,
    SMS aje pnggganti diri.
    Maaf Dzahir dan Batin,
    Maaf Dpinta jika ada keterlanjuran kata BICARA

  • Ketupat pulut diatas para,
    hendak direbus tepi perigi,
    SMS dihantar pengganti kad raya,
    Tanda ingatan di aidilfitri,
    Selamat hari raya aidilfitri.

  • Anak Pak Mamat di cucuk duri,
  • di cucuk oleh anak Pak Jali, puasa penuh Raya Aidilfitri, kalu tak penuh rayalah Deepavali
  • Pä$äNg PèLITa DiAidiLfiTri…
    NäMpäK HäLäMäN BèSéRi-Sèri…,
    sMs diBéri PèNgäNti DiRi,
    SèGäLä SiLäp MòHoN dMääFi…

  • Di Aidil Fitri Mulia, Maaf Dipinta andainya TERkasar Bahasa TERsilap bicara TERmarah yg x kena TERtanya yg x tentu hala TERsasul yg x sengaja TERpukul kat mana2 TERpinjam harta benda TERmoody x semena2 TERumpat bila2 & macam2 lg yg TERsalah & TERsilap. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI


  • Pelita indah lagi berseri, menjadi hiasan di aidil fitri, SMS dikirim pengganti diri, tanda ingatan tak layu di hati, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR BATIN 



nota cm: x sabar lak nk pasang lagu raya, padahal baju raya pun belum beli lg nie....huhu

Aug 16, 2011

Ketakutan yg amat sgt..

Salam semua ,

Tajuk entri mcm sangat2 menakutkan kan..tp memang aku sangat-sangat la takut...nak tau kenapa..sbb esok aku ada exam IELTS speaking..IELTS nie mcm MUET.. tp banyak org cakap lagi susah dari MUET..dah la aku x ready..aku kelam kabut pergi register hari sabtu hari tue.date exam 20 hb..tapi tiba2 orang tue cakap "exam speaking aku 17hb, maknanya esok la kan.." aku x tau plak ada separate day utk exam.aku ingat semua berlangsung 20hb tue..

nie yg menakutkan aku nie
credit:google

sekarang nie, otak aku mcm jammed sebentar.bila aku nak baca jer tips @ buku pasal ielts nie, terus jer aku headache..mcm otak aku dh tepu utk terima maklumat.mcm nie la kot org ckp otak dh berkarat..oh no.!!exam esok..suka @ tak, aku kena jawab jugak.klu x, melayang2 duit aku.klu sket xper gak...ratus2 gak...makkkk..help me..ntah la, knper aku takut sgt2 utk esok..tp aku kena face reality..esok pasti akan datang..tp mcm mna, klu aku nk buka buku jer, terus aku rasa jammed otak aku...


sakit kepala ku....=(




nota cm: help me through this....


Aug 12, 2011

I'm confuse n need advice..

Salam semua,

sudah hampir 2 minggu aku dlm dilema nie..n it's really killing me..sbb aku perlu sgt2 rushing utk nak handle benda nie..alhamdullilah permohonan aku untuk sambung belaja utk master di oversea telah berjaya. Bersyukur sangat aku kpd Allah taala. tapi yg memeningkan aku, surat aku sampai lambat n guess what aku next month dh kna register..yg bertambah lagi pening, semua benda aku belum buat..

1. ielts belum amek (nie exam english utk pegi oversea n byk org ckp exam nie lg susah dari muet..english ak dah la di tahap icu dh..jrg sgt kecek english sekarang...adoiiiiii)

masalah2 sampingan seperti pasport n visa masih boleh dikawal lagi, sbb semua depends on result ielts nie, kiranya ielts nie menentukan hidup n mati la..dah la have to wait 13 days for result klua n fee dia pun mahal gak, rm550 for 1 exam..kna skor min 6.5, n klu x lepas, have to re sit..

aku yang sedang confuse(-_-)


tp ada lg benda yg merunsingkan aku, since offer nie adalah loan mara tapi mara ckp boleh mintak kurang nanti lepas habis..aku x pasti sama ada aku patut pergi atau x..sbb estimate loan nie pun dlm 300-400 ribu jugak la..ada jugak yg cakap sambung kt dlm negara pn sama jer..tp memang sana pun costly sbb bayangkan la sana guna pound sterling n 1 pound=RM5 mcm tue..hurmmm..benda nie betul2 buat hidup aku x tentu arah..tapi kalau aku tolak benda nie, rasa rugi plak...

Kwn2 ,mntk tlg bagi nasihat atau pandangan...


Dari,

Insan buntu



cm: perlukan sgt2 nasihat semua ..(@-@)

Aug 4, 2011

Malam gala simply siti

 Salam & Selamat pagi semua,

Sebenarnya dah lama aku nk update mengenai event nie..majlis yg berlangsung di Dewan Agong Tunku Canselor(DATC) ,UITM pd 9 julai yg lalu..tiket aku nie pn dibeli oleh sorg kawan aku, Fiza.. dia mula2 ajak aku pi konsert Dato' siti, so aku assume hanya Dato' siti saja yg hadir..x sangka plak, ada aizat, ana rafali, faizal ismail n amy search.konsert ini bersempena produk simply siti, selain itu untuk sumbangan kpd org2 yg kurang berada utk melanjutkan pelajaran kt uitm.nk membantu anak bangsa... pintu akan dibuka pada 7.30 mlm..aku n kwn2 aku, sampai lebih kurang pukul 7 mlm..masa tue barisan dah sampai ke pintu pagar dah pun..panjang jugak la barisan.mau x mau, kami pun beratur la jugak..dlm kul 8 ,pintu dh dibuka....kat sini rasa agak frust la..dah la tunggu agak lama jugak....sampai2 aku kat pintu tue, dorang bleh cakap utk tiket hitam jer..aikk..ada warna lain2 ker..so aku assume tiket aku warna hitam.sbb tiket aku mmg ada warna hitam pun..actually baru aku tau tiket aku warna merah..kwn aku pun cakap dia x tau pn ada harga len2 utk tiket..masa dia beli, dorang just ckp pasal tiket nie jer...tiket yg hitam tue sebenarnya adalah tiket utk VIP ..

tiket aku ada gak warna hitam kan..pffftt


ok la, kami pun ke pintu yg satu lg, dan adegan beratur terpaksa dimulakan sekali lagi, bayangkan la..beratur punya beratur, tiba2 boleh dorang suh aku pegi kt pintu yg satu lg, dgn alasan "tetamu VIP dh sampai" wat da fish..penat dah beratur..macam biasa la..proses utk beratur dimulakan sekali lagi. dah la barisan panjang.. pastu sampai kat pintu masuk, dorang check tiket dgn sangat ketat...kan bagus klu buka 2, 3 pintu..xdek la penat nak kena beratur..pastu kena plak daki gunung everest (tangga ke tingkat 3)....bayangkan la, klu aku berusia 50 tahun ++..penat aku nak daki anak tangga tue,,nasib baik la aku young lagi...pfttttt...ok la..rupa2 nya tempat kitorang, dekat atas sekali (free seating).manusia kt ats pentas tue, hai dah macam semut ja aku nampak..



ok la...dh setle smua dah dapat tempat duduk..aku ternampak ada satu lelaki nie panggil AJK event tue menyampaikan rasa kurang puas hati...bagus tindakan dia tue, at least AJK tue leh sampaikan masa post mortem kan...tapi x tau la dia ada kesah ker x..event tue dihandle oleh student2 kt situ jugak..mula2 sekali, event nie start dgn 2 hos dari student uitm (1 guy n 1 girl) yg interview artis yg datang..mia sara yg cute tue pn ada. . .pastu ada prob dengan microfon sket masa hos tue tgh bercakap..dh macam charlie chaplin dh aku tengok masa tue..hehe.kitorang pun wait la, bila Dato' siti mau klua nie....dlm kul 9 mcm tue...tiba2 skrin menunjukkan sekumpulan moto besar berarak dalam kawasan uitm..n Dato' siti dibawa oleh datuk k terus ke dalam dewan nie..unexpected giler dorang nk buat mcm nie..pastu faizal ismail menjadi hos plak..so funny n best dia tue...

sepanjang event nie berlangsung, ada adegan membaling bola selepas persembahan artis2 tue, sapa dpt tgkp, dapat la hadiah..maka semua org la, as usual mesti berebut2 nk tangkap bola tue..yg paling  xsyiok sebab aku kan dok kt tingkat 3, bola tue, tetamu VIP (datuk k, n d rest) yg baling n guess what..dorang dok tingkat 2 kot..for sure dorang baling ke bahagian bawah sekali..xdek plak dorang lontar ke atas..hurmmm...kitorang kt atas nie tengok jer la kan.dah nasib dok atas..4 biji bola dibaling..alih2 bola yg bertanda jer dia pick as winner..sekali lagi ..wat the fish la....sian kot...dah la berebut2 nak ambik bola..last2 xdapat apa2 pun..sekali lagi, masih lagi ada harapan. adegan lontaran bola dilakukan sekali lagi, tapi kali nie, AJK2 event tue yg datang ke tingkat 3..bola dibaling lebih banyak n dibaling juga ke tingkat bawah sekali..aku apa lg, berpulun2 la nak tangkap bola..tp nasib x menyebelahi aku, hampir2 nak dapat tue..last2 bola bertanda jugak n bola tue ada kt bawah sekali.nk tau sapa yg dok kt bawah sekali tue..yg bawah sekali tue adalah tetamu2 kehormat, media, artis.. (kena jadik artis la mcm nie...hahaha)


so far, persembahan artis2  sungguh2 memukau.aizat berduet ngn Dato' siti, ana rafali, dan juga amy search menyanyikan lagu hits beliau iaiti Isabella.. event nie jugak diselitkan persembahan2 oleh pelajar uitm dari fakulti komunkasi,kebudayaan n muzik...Persembahan dorang semua adalah sgt mantap.thumbs up to them..


ini macam la!!
credit:google


sepanjang event tue berlangsung, aku asyik ngn kamera aku jer ( bukan lah kamera mahal)..jadi kualiti gambar aku masih tahap rendah (gambar asyik mau blurrr jer).tapi just layan jer la okay!!!hehe..


bergambar semasa event belum start

nemo nimo, fiza n her bf

backdrop (sori, blur la plak)

nampak mcm photoshop kan, actually aku tgkp kt skrin..masa aku tangkap, tiba2 skrin bertukar..

comeynyer dia.

faizal ismail (licin tue....hehe)

ana rafali (^_^)


comel guitar dia ..(-__-)
amy search,rockers legend ...

another view (blur jugak)



nak jugak tgkap nie..cuba tgk no plat dia..cntik woo...
nie la moto yg bwa Dato' siti msuk dewan tue


nota cm: nsb bek persembahan bes, klu x penat jer datang...






Aug 3, 2011

Keindahan Berbuka Puasa

Salam semua kawan2..

Hari ini dah masuk hari ketiga berpuasa tapi start dari semalam lagi..badan rasa x sihat, selsema, batuk dan segala macam2 penyakit yang sepakej la..kata org penyakit nie dapat mengurangkan dosa..kurang sket la dosa aku kan...salah satu lagi sbg peringatan kpd manusia kn..tambah2 plak ngn faktor cuaca yg agak panas..global warming lg (nasihat oleh environmentalist:kurangkan penggunaan kenderaan, elakkan penebangan pokok & bla bla bla bla..) dh melalut2 plak aku kpd isu global warming nie..hehe..

berbalik kpd title entri aku nie..dulu kn aku sgt la x suka nk pi tmpt yg ramai org (eg:pasar malam, bazar)..aku x suka nk bersesak2, pastu berebut2, bertumbuk2 & berwrestling2 utk sekadar nak beli makanan, bila kita yg sampai dulu, tiba2 org len yg order dulu..sighhhh..kena tggu la..pastu geram lam hati..tue la..sapa suruh x order dulu kn (kes malu nk order...hahahah..boleh ker gitu).. xpun, kita dh order dulu, alih2 org len yg dpt..x leh gak nk salahkan penjual gak,mungkin sbb ramai org, jd pening la kot..kdg2 aku terpkir, apsal x dek angka giliran mcm kt pos ofis tue..hahaaha....x pun penjual tue kena lebih "alert " la kn..klu x ,sian org yg mcm aku nie, yg x pndai nk berebut2..hahahaha.

tp sekarang, aku dh suka la plak gi bazar(mungkin sbb aku dh tergoda tgk makanan2 yg ada kt sana)..tapi aku nk cerita pasal 1 bazar nie.semalam aku gi bazar kt seksyen 20, shah alam ..sana sgt2 la okay!!variety of foods memang banyak..n variety of air pun banyak..sampai semalam sampai 3 plastik air aku borong..1st:air kelapa muda (utk awet muda..hahaha), 2nd:air laichikang (x sempat nk minum pun, sbb perut dh penuh ngn air kelapa, hahaha)..n 3rd: air kedondong epal (nama n warna mcm sedap, tapi sekali minum rasa macam minum air inai..bau mcm inai..bayangkan la korang minum air bau inai) pfftt....next time x nak dah la beli air pelik2..tapi kn ,klu x beli mcm mna nk try kan..kena jugak try n error la (xdek ker tester..hahaha)..hurmmm..

makanan plak aku beli sket jer (sket2 pn kuih ada la lam 5 biji, tambah lagi ngn 2 small chocolate cup cake...hihihi)..nasi plak, aku plih nasi tomato + ayam paprik, harga rm5 (nyum..nyum)...rasa dia ok la jugak ..perut aku yg tgh lapar boleh menerimanya..plus perut tgh lapar, semua nice jer la kn...

ok la..pas dh beli makanan semua, next step cari tempat berbuka la..if nk berbuka kt kedai makan,makanan kan dh siap beli (aku rasa xdak tokey kedai makanan nk bagi mkn kt situ..rugi la dia kn)..so selepas berdiskusi secara ilmiah (ececeh), tempat yg telah terpilih sbg lokasi hari ini adalah dataran shah alam..first time aku pegi nie n agak banyak sedikit jakun la bila sampai2 kt sana..serius  kt sana, rasa mcm nk bergolek2 jer atas rumput tue, tgk keindahan rumput tue...n x sangka aku,rupa2 nya kt sana, punya la ramai manusia berbuka kat sana..rasa meriah plak..mcm sambutan rumah terbuka hari raya (ooppss..telebey suda)..tapi memang betul, best kt sana, ala2 romantik gitu..haha..dgn suasana senja, rumput menghijau, sang bayu melambai2, burung2 berlari2 berkejaran berterbangan..mmg syiokkkk la..hahahah..baru rasa mcm suasana berbuka..n one more thing aku pasan, masa berbuka jer, semua senyap n kusyuk mengadap makanan (sama la ngn tukang cerita nie..hahaha) lepas jer berbuka posa, aku terus  gi main bola kt tgh padang (ok..tue aku tipu la, wat da fish, pas buka posa gi main bola).


tapi yg sayangnya aku x smpt snap apa2 photo pun utk tunjuk keindahan berbuka kt situ (sbb asyik pikir mkn punya pasal)....

next time, aku akan share photo2  supaya next time korang lak leh dtg sini berbuka..the more the merrier right!!!...teheeee..rasanya lagi banyak tempat yg syahdu mcm nie kn...share with me please..(^_^)

syahdu kn tmpt nie..hehe..
pic credit to:ceritera-sindarela

nota cm: kenapa aku rasa aku sorg jer yg x pernah berbuka kt sini (-_-)

Aug 1, 2011

Waktu Imsak & Waktu Berbuka Puasa Shah Alam 2011

Selamat pagi dan selamat menyambut bulan ramadhan bagi semua muslim.



cm: semoga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan kepada kita semua..aminnnn...(^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...