Pages

Dec 29, 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"


Salam ,kali nie jom join giveaway by eqbalzack

klik utk join




Sng jer nk join, anda hanya perlu ikut syarat-syarat di bawah:

1. Jadi Followers eqbalzack.com----> Sudah
2. Buat 1 entry bertajuk--->sudah jgak
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.---> dah jugak
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.

nak tag aku yang manis, dh roger dia dh..

5. Tinggalkan link anda pada entry ini--> OK


Tarikh Tutup: 
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan: 
1.1.11 jam 11.11 pagi

p/s: hadiah dia mcm besh jer..(^_^)

Blog review by pakcik nakal


Kali nie aku nak join blog review plk oleh pakcik nakal (oopsss)





Mcm besa la nak kena jwb soklan. soklan dia berbunyi mcm nie,pasai apa nk pakcik nakal review.?ok la,aku bg sbb2 nya ya:

1.nak tgk apa yg hg nk ckp psl belog ni..
2. then nk tgk gak skill hg dlm nak bg komen. 
3. pstu mna2 part yg x bes, blh la dibuat pembaikan.


ok la,dh cba sedaya upaya buat entri dlm loghat kdh nie..ok..dah redi 


p/s:hg review lek lok sket nooo,peace (^_^)



Dec 28, 2010

Kamilah Blogger 2011

Setelah ditag oleh  aku yang manis, aku pn nak join la..(^_^)




klik kt gambar utk join




ok la, aku pn blogger baru. jom la beramai2 join utk memeriahkan dunia blog nie....


ok la,sapa yg tgk,automatically telah ditag oleh aku...hehe..




p/s:meh la beramai2 join 

Dec 26, 2010

500 blog !

salam,

kali nie nk join jgk la segmen 500 blog..

klik klu nk join


  • berasal dari alor star, kedah.berusia 23 tahun dan bekerja dalam sektor swasta. dlu blja kt UPM. suka warna ungu. sekian.
  • tujuan jd blogger adalah utk 
*kongsi pendapat
*kongsi ilmu
*kongsi cerita


 ok la sekian...(^_^)

Dec 25, 2010

ASB & aku

Salam,


Hari nie, tiba2 baru aku tersedar, dh hjung thun la..for sure x leh dh nk buat transaction utk ASB. aisehhh..
Duit gaji bln 12 lum simpan lg nie, so maknanya x yah la smpn kn..hehe ..sbb x dpt nk simpan..hehe..


Aku pn apa lg,mula la buka website ASB



  • Penangguhan urusniaga nie start dari 20 Dis-2 Jan.




  • Pastu ada 1 lg berita baik ,ASB nak agihkan Pendapatan 7.50 Sen Seunit dan Bonus 1.25 Sen Seunit.



Aku pun apa lg,buka la calculator dan mula wat kira2...bila wat kira2 tue & tgk angkanya, terus aku terkejut, biar betul byk mcm nie..Kaya dh aku mcm nie...tiba2 aku teringat thun  lps aku dpt bper belas ringgit jer. Agihan pendapatan tahun nie lbih 20 sen dari tahun lps...Aku x reti nak kira pn sebenarnya.Mcm nie la kira2 yg aku buat:


=RM7.50  x duit lam ASB


mahu x byk aku kira...hehe...


X sbr lak aku nk tgu 3 Jan, nk gi update buku,kot2 la apa yg aku kira tue betul ...


p/s: cmner eh nak kira, ada sapa2 yg pndi x..ajarkan.hehe..

Dec 23, 2010

~Kesedihan ~

Kesedihan kini dtg lg,
mengusik hatiku ini,
dan aku terus terdiam,
dan terus berpikir,
Mengapa aku harus sedih,
Mengapa aku harus menangisi,
sesuatu yg x mgkin kn terjdi,
Dan bila malam menjelma,
Kesedihan ini kian mencengkam,
hatiku sayu & sepi,
Adakah ini semua takdir diriku,
Org lain x mgkin mengerti,
Kesedihan yg kini dtg lg,
Hanya aku yg mengerti,
Semoga hari esok,
Mentari akan muncul.

~Berapa Berat Page anda~

Salam semua,

Hai...Hari nie aku gi jln2 dunia sesawang nie..Pastu aku trjmpa 1 bnda yg agk menarik la n nk share ngn korg semua..Nk tau x berat page anda ,click la kt sini..



  • nak tau kenapa korg semua kena check berat page? supaya korang tau masa yg diambil utk loading...kdg2 ssh tau nk tunggu smpi hbs loading tmbh2 klu speed internet slow (kes yg selalu terjadi kt aku)..kt situ korang blh tgk masa yg diambil utk loading page..


  • klu page korang sng nk loading,org len pn akn rjin singgah, tp klu nk loading pn lambat, org len akan rasa mls nk sggh n lepak2 kt page anda..

masa nk loading




p/s: credit to cik safiyyah ats info yg bes nie..(^_^)

Dec 22, 2010

~Mari Bersenam~

Selamat pg semua,

Bersenam baik utk kesihatan. kt bwh adalah cara bersenam yg harus difollow..Apa lg, meh la follow...(^_^)


tarik nafas
 -
-
-
-
pusingkan kepala
-
-
-
-
gerakkan tgn
 -
-
-
-
pusing2kn tgn
 -
-
-
-
gerak kiri kanan
 -
-
-
-
gerak  kanan kiri
-
-
-
-
 tunduk dan pusing
 -
-
-
-

lalala~
 -
-
-
-
 zzzz
-
-
-
-

 zzzzz
 -
-
-
-

 weee..weee
-
-
-
-

hayun2 
 -
-
-
-

segarkan diri
-
-
-
-

bib..bib....hahaha
 -
-
-
-

gelak bersma2 kerana selesai suda

p/s: selamat bersenam semua, follow jgn x follow...(^_^)

Dec 20, 2010

~segmen berteka teki~

Salam semua,

rasa mcm bosan lak mlm nie,oleh itu aku nk bg korg 1 teki teka la..sapa yg dh tau tue,dok diam2,sapa yg x tau leh cba teka..hihihi..(^_^)


.: kalau gajah terbang,gajah terbang dengan apa? .:



p/s:slmt mnjwb..

Dec 18, 2010

~Pesanan utk rkn2 blogger sekalian~

Salam semua,


bkn nie tau awardnyer,check kt page


First of all,sy nk bgtau yg sy ada buat award utk shbt2 blogger skalian

award x cntik mna pn,tp blh la amek if rsa nk amek (jgn malu2 k)..blh click kt sini

pastu sy ada 1 more thing yg sy nk share la, psl copy paste entri nie,

ptg td la,seperti biasa sy akan buka blog n blog walking la,smpi jer kt 1 blog nie,sy mmg terkjut gila la.

*ingatkan blog tue sangkut/hang ker apa(sbb tenet lmbp)-->tgk entri sbjik mcm entri sy..
*entri tue xdek apa sgt,just entri dpt award,tp x pttla org tue copy paste,pnt tau sy taip,pstu pkir apa nk taip..


*mula2 rsa nk mrh,tp sy mls nk mrh2 nie,sy rsa rmai lg rkn2 blogger yg len terkena perkara mcm tue,klu nk copy paste,tlg la mntk izin dlu..

*ok la,1 jer pesanan sy,tlg jgn copy paste yer,klu nak jugak,bgtau dulu..sharing is caring kn (sy x mrh pn just mntk izin dlu k)...


p/s:haishhhhh..mcm2 ragam org nie

~award lg~

Salam,

Kali nie award dari blog luahan fikiran, tq yer cik atikah amalina..(^_^)..nie awardnyer:








p/s: blh la gi jenguk2 blog dia,simple n menarik entri dia (^_^)

~my first award~

salam semua,

1st of all nk ucapkan ribuan trimas kt cik cahaya sbb sudi suh amek award nie..hehe..


sng jer nk dpt award nie,cuma jd follower kpd cik cahaya..pastu blh la amek award (amek jgn x amek)..apa pun,tq yer ...nie la awardnya...(cntik kn)




p/s:tunggu,nti aku wat award  yer utk tmn2 blogger aku eh..(^_^)

Dec 15, 2010

Kenapa Curang !!!!!!



Kali nie trpanggil lak nk buat entri mengenai CURANG..baru2 nie sahabat aku mengalami keremukan hati di thp yg kritikal (patah hati)..sian btul kt dia. nk tau sbb apa jdk cm tue..Laki tue  CURANG  haishhhhhhhh...apa lagi mari kita kasi kick sama dia.awas..gambar mcm extreme (hehe)


klu muka ala2 taylor, harta berlori2,bleh la dimaafkan jgak.Nie x (jauh pulut dari mulut)...tp tue bkn jgak lesen utk CURANG.AWAS yer..!!!


sweetnyer ..hihi..


cutenyer...(^_^), i lap u
                                          dipinjam dri google.


kdg2 aku terpkir jgak la,knper yer klu pmpuan baik,lelaki curang, n klu lelaki baik,pmpuan lak curang..mmg lumrah manusia ker??  

Ok la,berdasarkan pemerhatian aku ,aku listdown kn sbb2 mengapa berlakunya pen"CURANG"an,blh tmbh klu rsa nk tmbh.Antara sbb2 nya:


  • kdg2 ada kes nk balas dendam sbb dlu pnh dikecewakan.jdik org tue rsa puas bla org lain rsa mcm dia rsa dulu. patut ker buat mcm tue,kesian kpd siapa yg jdk mangsa..sgt2 x adil..
  • ada kes plak,dua2 dia nak mcm lagu disana menanti,disini menunggu (aku plg x suka lirik lagu nie wlpun rentak dia besh)--->kes tamak haloba ,yg untung org yg buat mcm tue la (sna merajuk,pgi sni,sni merajuk,pgi sna)
  • ada kes sj2 nak mainkan perasaan (suka2 jer)--->x baik tau buat mcm tue,dh bg harapan tp ternyata semua palsu.INGAT dunia nie mcm roda jer,bulat ,kdg2 kita di ats,& kdg2 kta kt bwh (kena lenyek ngn roda,huhu..)
  • ada plak kes,habis madu sepah dibuang merata2, mula la rasa jemu,tgk yg dahi licin sket,mula la dok x diam.
  • ada plk kes org ke3,org ke3 nie kdg2 dh terlalu obsess sgt smpi sggup buat apa sj..I'll die for u la..(usaha lif kejayaan)..
  • ada jugak mmg dsar "playarboy" @ "playargirl", jdik sikap tue mungkin dh tersebati dlm jiwa sanubari.




p/s:kata2 motivasi utk hri nie.wlpun sedey menderita,hidup perlu diteruskan,langkah perlu digagahi. hanya masa dpt mengubati segalanya.jdikan pengalaman sbg iktibar utk trus melangkah jauh.


*To my fren,kuatkan hati anda,cekalkan hati anda,ingat kumbang bukan sekuntum,oopss(bukan seketul,bukan sebuku)..(^_^)

Dec 14, 2010

~TQ to my sister~

slm semua,

Entri ini adalah utk say thankayu to my dearest beloved sister..hehe


tq for the gift (wlpn actually aku nak lv,coach ker) hehe..

                               tq,tq & once more tq for the lovely gift      


cuba teka,apa nie??







jeng jeng...5..4...3..2..1

-
-
-
-
-



taraaaaaaa....







ini adalah purse/wallet-->utk isi duit..hehe...


sebagai penghargaan,amek la itik sekor nie (",)








p/s: merah pn merah la (hehe)..jnji free...yeay!!!!thanks adik (^_^)




~Lolipop Giveaway Contest~

Salam semua,

Tiba2 rasa nak join lak contest nie,hehe..(1st time join contest)..hihi..

Kali nie ada la lolipop giveaway contest yg dianjurkan cik lolipop


cmel kn loli nie (tba2 trgat kt lagu loli)hehe..


Ok la,mcm biasa kena la jwb soalan dulu:

1) warna kegemaran cik lolipop -->peach


meh la beramai2 join contest nie yer..sapa2 yg nak join,sila klik link di bwh utk join yer..

klik "lolipop" untuk check yer lolipop



p/s:tba2 rasa nk mkn lolipop la...hehe (^_^)

~Jalan2 pd hri ahad-pameran kucing2~

Salam semua,

Just nak share sket psl aktiviti yg berlgsg pd hri ahd (12/12/2010)

Pd hri ahd lps,ada pameran kuceng2 kt sacc mall, shah alam.smpi2 sna jer,kt ruang tgh tue,mmg byk kuceng2 yg cmey2,gebu2,montok2..eiiiiiii..geram tgk..tp dorg suma dok lam sangkar,klu x,leh men kjar2 dh kn..hehe..Pengunjung pd hri tue mmg la trsgt rmai..Siap ada pameran sangkar berhias lg yg sgt2 cntik..thumbs up la.(aku tgk cam brg hntaran dh)..hehe..tp klu dpt kt kuceng2 nie,abis la hiasan2 yg cntik nie kn...apa2 pn layan jer la gambar2 di bwh..(^_^)

merry christmas..hohoho..

pinky style..hihi..(ladies nie)

kuning emas.hehe.

mcm tgkp rumah tp cmel..hehe..

kuningnya (sangkar n org kt blkg)..hehe..



pengunjung2 yg hdir(suma mcm sbuk jer)
pakcik nie kna buat bunyi kuceng (meowwwwwwww)
kuceng2 

kuceng lg
kuceng lg & lg
kuceng plg cute (^_^)

p/s:cutenyer kuceng2 di ats (mcm aku..hahahaha)..just joking k (^_^)

Dec 10, 2010

~Saman punya citer~

Salam semua,


Selamat pagi,mulakan hari anda dgn senyuman (^_^) 


Smlm aku trjmpa info psl pengurangan pembayaran saman @ diskaun (rasanya ramai yg tau dh)..tp aku nk share pd mereka yg belum tau..



Ok la,nie pengumumannya:
Bermula 1 December 2010:
  1. Saman yang dikeluarkan sebelum/pada 30th November 2010 :
    • Pengurangan drp kadar sbnr (x psti berapa la plk)-->tp biasanya 50%
  2. Saman dikeluarkan selepas 30 November 2010 :
    • Byr saman dlm tmpoh kurg drp 15 hari dpt pengurangan sebanyak 50% diskaun (half price la)..hehe..
    • Byr saman dlm tmpoh 16 --> 30 hari dpt pengurangan sebanyak 30% diskaun
    • X byr saman dalam masa 30 hari,x dpt diskaun & akan diblacklisted (senarai hitamkan).
COUNT DOWN sebelum kena blacklist: 28/02/2011
myeg

*hanya tinggal 79 hari                                   
  • Utk nk byr saman2 anda,blh byr kt balai polis trafik @ byr on9 menggunakan myeg (click myeg untuk ke lmn web myeg) .tp kena register dulu, pstu guna fpx payment(iaitu on9 banking,cth cimbclicks,maybank2u,etc) @ guna credit card. 
moralnya:jom la beramai2 clearkn saman yg mna ada sblum diblacklisted.

p/s:server slow la,dri smlm try smpi la hri nie msih x blh nk byr smn (ehem2...tp nie bkn smn sy yer,sy adalah seorg pmndu yg berhemah..hehe (^_^).) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...