Pages

Aug 20, 2015

Orang malas selalu rugi

Assalamualaikum.

Lama betul aku tak singgah di blog kesayanganku..banyak rasanya benda nak dicoretkan dalam nie..
Tapi selalunya terlupa atau malas..
bila teringat dah tak ada masa pulak..
tapi bagi aku itu semua alasan kan..kita yang rancang semuanya kan.
teringat arwah nenek selalu pesan dulu2
"Kalau hendak seribu daya, kalau tak hendak seribu dalih" ataupun omputehnya "when there is a will ,there is a way". 

Kalau kita betul2 nak kan sesuatu, memang kita sanggup buat apa saja kan..tapi kalau banyak sangat alasannya memang itu bermakna sebenarnya tak cukup usaha pun kan..benda nie lah aku selalu cakap kat diri sendiri..sebab aku punya malas memang dah sampai ke tahap bulan..stress dengan diri sendiri..tapi bila rasa malas memang lupa lah semuanya.rasa nak golek2 atas katil sampai bila2..tapi sampai bila kan..masa memang tak tunggu kita dan kita lah sebenarnya orang yang paling rugi..

Mulai saat ini aku berazam kepada diri sendiri yang aku tak mau dah malas2..laziness let's break up. i don't need you.. semoga semuanya dipermudahkan untuk aku jalankan amanah yang allah berikan kat aku nie..you can do it if you believe you can.. 


doa untuk dihindari rasa malas (ayat dalam mathurat)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...