Pages

Sep 24, 2014

Makan2 di Sahara tent, Seksyen 9 Shah Alam

Assalamualaikum semua,

Kali nie aku try pergi makan kat sahara tent pulak.. ini adalah restoran makanan arab yang terletak dalam plaza shah alam ataupun lebih dikenali sebagai plaza masalam di seksyen 9, shah alam. restoran tue tingkat 2 kalau tak salah.

Banyak dengar review macam best jer makan kat sini..jadi aku pun order roast chicken + nasi mandy dan encik suami pilih kambing. dia peminat kambing kalau time nak makan nasi arab dan time nak makan steak.sebagai pelengkap, kami order mint tea satu teko. yang tue memang berbaloi cuma pahit sket dan kena taruk banyak gula..

For me, nasi ok la..but rasa macam kering sikit..dia ada bagi sup..tapi tak ada salad atau pun cili hijau tue..rasa macam kureng sikit la..

for kambing pulak, encik suami kata kat aroma hijrah, ttdi jaya lagi sedap.mungkin sebab kambing tue dapat tulang yang besar gedabak .tak pun kami yang salah pilih kot..rasa macam patut try roast kambing.

pekerja kat situ semua speaking. taktau la pulak kot2 memang boleh cakap melayu. 

aku lebih suka nasi arab yang ada kuah dalca dan salad serta sup.baru rasa macam lengkap.so far..aroma hijrah kat ttdi shah alam is our kegemaran. looks like we are die hard fan for nasi arab..hehe

tapi so far la kan, if you all have the chance to go to manchester. must try restaurant "al jazeera". the best our nasi arab at manchester. dengan portion nasi yang sangat banyak. boleh share 2 orang. memang best sangat kambing kat situ. 

ini tempat2 yang aku dah pernah try
1) aroma hijrah kat ttdi shah alam
2) d arab cafe kat unisel
3) beriyani selatan kat seksyen 19
4) zam zam kat seksyen 9
5) sahara tent

satu lagi tempat yang aku teringin nak try kat cyberjaya.situ pun dengarnya sedap juga.
ok lah ,let the picture tell the story..





our food , atas-kambing, bawah-ayam







and lastly ....
nasi arab kat manchester..the best ever!!




p/s: mengusik jiwa betul la .if only can tapau...i wish so...















No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...