Pages

Jan 13, 2015

Makan2 di Hayaki Seksyen 13,Shah Alam

Assalamualaikum.

Kali nie nak try makan kat hayaki pulak.hayaki nie depan restoran tupai2.lamb chop kt situ best.mula2 aku dok bayangkan hayaki nie western + steamboat.ala2 jepun punya nama kan.rupa2nya western memang ada.tapi limited.lamb chop x ada.yg ada chicken chop,pastu beberapa western food.
suprisingly, rupanya restoran makanan pantai timur.like nasi kerabu,nasi ulam,nasi kukus n banyak lagi.dok dengar yang paling best kat situ pulut mangga.so kami order nasi kukus hayaki,nasi ulam dan pulut mangga.air pulak air milo ngan teh o ais limau.yg best air dia dlm jar pendek.

Harga makanan pula agak boleh tahan pengsan juga.nasi ulam dan nasi kukus rm7.90 each.pulut mangga rm5.50,air milo rm4.00.teh o ais RM3.80.perghhh...mahal gila.aku rasa cam aku tengok kat menu harga milo 2.50 jer.ker aku salah tengok...dan yg paling paling aku ingat.air suam RM0.50.bagi aku mahal jugak..total RM31.10  sekali ngan servis charge .
Hayaki resit

Overall,makanan ok la.just nice ngan tekak kami.tapi pulut mangga memang sedap..makan pulut aja pun dah sedap.servis pun not bad.ada button untuk panggil2 macam kt pizza.jadi senang nak order.

Location hayaki pun ok jugak.senang nak cari.betul2 kat bawah acapella.yg best depan restoran tupai2.sebelah pulak d kayangan steamboat.so,boleh pilih nak kemana bila dah sampai kawasan tue.

Ok lah.biar gambar berbicara..nexttt...

Nasi ulam.encek suami kata budu dia sedap.

Nasi kukus hayaki namanya

Air minuman dalam jar.comel..but aku prefer gelas lagi besar


Pulut mangga yg best dan calling button (kiri)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...