Pages

Feb 8, 2015

Dugaan ketika menuntut ilmu

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّح

Dalam menuntut ilmu nie kan yang penting sekali kena menjaga nawaitu.sebab tue menuntut ilmu kan dikatakan jihad.tak mudah sebenarnya nak menuntut ilmu.tambah2 banyak dugaan.macam pelajar phd nie.selalu orang akan tanya aku,ada kelas ker,tak pergi ker.

Sebenarnya phd nie mana ada kelas dan exam.walaupun ada jugak yang ada class.tapi rasanya tak banyak phd yang ada class.kebanyakan memang tak ada class dan tak ada exam.

Sebab tue aku cakap senang betul nak lalai.sebab we are the  boss.nak buat keje tak nak buat ikut suka kita.tapi kalau kita tak buat kerja.macam mana nak siap kan research kita.phd nie ada stage2 yang perlu kita buat.

~bersambung


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...