Pages

Jan 22, 2015

phd oh phd ku sayang

Assalamualaikum

Kali nie nak buat ngomelan sikit.hehe..

Selalu sangat ada rasa semangat turun naik.kadang2 rasa semangat up to the moon.kadang2 pulak rasa down sampai earth core..

Now aku still stuck x dapat nak solve problem.kena la mencari tok guru yg lain..dalam buat research nie memang perlu yg amat perlu sangat2 kena mencari dan terus mencari tok guru atau "expert" dalam benda yg kita kurang tahu.biarlah tok guru kita berada kat hujung dunia pun.tapi benda nie memang boleh drag semangat kita.

Apa pun kena ingat menuntut ilmu nie jihad.kena selalu perbetulkan niat kita.baru dipermudah urusan.dan jangan lupa banyak berdoa..

Ingat lagi aku pernah bagitau supervisor aku yg aku rasa macam nak quit dan dia cakap you on the right track..bukan maksudnya suh benti.tapi memang normal kita akan rasa macam tue time buat phd.walau macam mana pun.mind kena selalu positif..insyallah allah akan permudahkan.




1 comment:

ComelComot said...

Assalamualaikum, pertama kali jejak sini. Salam perkenalan dan thanks jugak sudi singgah blog saya yer.

yer kes BS skang mmg menjadi2 kan. bila duit jadi sasaran bukan kualiti yang jadi matlamat. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...