Pages

Aug 4, 2011

Malam gala simply siti

 Salam & Selamat pagi semua,

Sebenarnya dah lama aku nk update mengenai event nie..majlis yg berlangsung di Dewan Agong Tunku Canselor(DATC) ,UITM pd 9 julai yg lalu..tiket aku nie pn dibeli oleh sorg kawan aku, Fiza.. dia mula2 ajak aku pi konsert Dato' siti, so aku assume hanya Dato' siti saja yg hadir..x sangka plak, ada aizat, ana rafali, faizal ismail n amy search.konsert ini bersempena produk simply siti, selain itu untuk sumbangan kpd org2 yg kurang berada utk melanjutkan pelajaran kt uitm.nk membantu anak bangsa... pintu akan dibuka pada 7.30 mlm..aku n kwn2 aku, sampai lebih kurang pukul 7 mlm..masa tue barisan dah sampai ke pintu pagar dah pun..panjang jugak la barisan.mau x mau, kami pun beratur la jugak..dlm kul 8 ,pintu dh dibuka....kat sini rasa agak frust la..dah la tunggu agak lama jugak....sampai2 aku kat pintu tue, dorang bleh cakap utk tiket hitam jer..aikk..ada warna lain2 ker..so aku assume tiket aku warna hitam.sbb tiket aku mmg ada warna hitam pun..actually baru aku tau tiket aku warna merah..kwn aku pun cakap dia x tau pn ada harga len2 utk tiket..masa dia beli, dorang just ckp pasal tiket nie jer...tiket yg hitam tue sebenarnya adalah tiket utk VIP ..

tiket aku ada gak warna hitam kan..pffftt


ok la, kami pun ke pintu yg satu lg, dan adegan beratur terpaksa dimulakan sekali lagi, bayangkan la..beratur punya beratur, tiba2 boleh dorang suh aku pegi kt pintu yg satu lg, dgn alasan "tetamu VIP dh sampai" wat da fish..penat dah beratur..macam biasa la..proses utk beratur dimulakan sekali lagi. dah la barisan panjang.. pastu sampai kat pintu masuk, dorang check tiket dgn sangat ketat...kan bagus klu buka 2, 3 pintu..xdek la penat nak kena beratur..pastu kena plak daki gunung everest (tangga ke tingkat 3)....bayangkan la, klu aku berusia 50 tahun ++..penat aku nak daki anak tangga tue,,nasib baik la aku young lagi...pfttttt...ok la..rupa2 nya tempat kitorang, dekat atas sekali (free seating).manusia kt ats pentas tue, hai dah macam semut ja aku nampak..



ok la...dh setle smua dah dapat tempat duduk..aku ternampak ada satu lelaki nie panggil AJK event tue menyampaikan rasa kurang puas hati...bagus tindakan dia tue, at least AJK tue leh sampaikan masa post mortem kan...tapi x tau la dia ada kesah ker x..event tue dihandle oleh student2 kt situ jugak..mula2 sekali, event nie start dgn 2 hos dari student uitm (1 guy n 1 girl) yg interview artis yg datang..mia sara yg cute tue pn ada. . .pastu ada prob dengan microfon sket masa hos tue tgh bercakap..dh macam charlie chaplin dh aku tengok masa tue..hehe.kitorang pun wait la, bila Dato' siti mau klua nie....dlm kul 9 mcm tue...tiba2 skrin menunjukkan sekumpulan moto besar berarak dalam kawasan uitm..n Dato' siti dibawa oleh datuk k terus ke dalam dewan nie..unexpected giler dorang nk buat mcm nie..pastu faizal ismail menjadi hos plak..so funny n best dia tue...

sepanjang event nie berlangsung, ada adegan membaling bola selepas persembahan artis2 tue, sapa dpt tgkp, dapat la hadiah..maka semua org la, as usual mesti berebut2 nk tangkap bola tue..yg paling  xsyiok sebab aku kan dok kt tingkat 3, bola tue, tetamu VIP (datuk k, n d rest) yg baling n guess what..dorang dok tingkat 2 kot..for sure dorang baling ke bahagian bawah sekali..xdek plak dorang lontar ke atas..hurmmm...kitorang kt atas nie tengok jer la kan.dah nasib dok atas..4 biji bola dibaling..alih2 bola yg bertanda jer dia pick as winner..sekali lagi ..wat the fish la....sian kot...dah la berebut2 nak ambik bola..last2 xdapat apa2 pun..sekali lagi, masih lagi ada harapan. adegan lontaran bola dilakukan sekali lagi, tapi kali nie, AJK2 event tue yg datang ke tingkat 3..bola dibaling lebih banyak n dibaling juga ke tingkat bawah sekali..aku apa lg, berpulun2 la nak tangkap bola..tp nasib x menyebelahi aku, hampir2 nak dapat tue..last2 bola bertanda jugak n bola tue ada kt bawah sekali.nk tau sapa yg dok kt bawah sekali tue..yg bawah sekali tue adalah tetamu2 kehormat, media, artis.. (kena jadik artis la mcm nie...hahaha)


so far, persembahan artis2  sungguh2 memukau.aizat berduet ngn Dato' siti, ana rafali, dan juga amy search menyanyikan lagu hits beliau iaiti Isabella.. event nie jugak diselitkan persembahan2 oleh pelajar uitm dari fakulti komunkasi,kebudayaan n muzik...Persembahan dorang semua adalah sgt mantap.thumbs up to them..


ini macam la!!
credit:google


sepanjang event tue berlangsung, aku asyik ngn kamera aku jer ( bukan lah kamera mahal)..jadi kualiti gambar aku masih tahap rendah (gambar asyik mau blurrr jer).tapi just layan jer la okay!!!hehe..


bergambar semasa event belum start

nemo nimo, fiza n her bf

backdrop (sori, blur la plak)

nampak mcm photoshop kan, actually aku tgkp kt skrin..masa aku tangkap, tiba2 skrin bertukar..

comeynyer dia.

faizal ismail (licin tue....hehe)

ana rafali (^_^)


comel guitar dia ..(-__-)
amy search,rockers legend ...

another view (blur jugak)



nak jugak tgkap nie..cuba tgk no plat dia..cntik woo...
nie la moto yg bwa Dato' siti msuk dewan tue


nota cm: nsb bek persembahan bes, klu x penat jer datang...






9 comments:

Abe Goreng said...

Wahhh! lps ni cik intan wajib pkai la produk siti tu ye.:D

UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

hamzah ian said...

wahh.. ct!!

Arpiiz said...

waa, ni yang jeles ni..hehe

Cik Intan said...

tukang goreng: hahahaha..sudah semestinya..

Cik Intan said...

hamzah:hehehe..yup..ct tue..

arpizz: jeles knaper lak...hehe

dhiera said...

best ye dapat jumpa artis..hiks~ tapi tak best dapat tingkat atas~ ermmm

yad'z said...

wah.. dapat jumpa ct ea.. hehehe... btw.. event besar2 macam ni biasalah.. ade kekurangan dia... ^^

fahmie firas said...

kalaulah dapat join :)
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Cik Intan said...

dhiera:bes la jugak..tp tingkat ats mmg sgt x bes....hehe

yad'z:tue la..event bsr mmg mcm nie..tp klu blh minimize kn la mslh2 tue...

fahmie: mmg bes klu dpt join sekali nie...ok, i will visit ur blog :)

LinkWithin